Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Adres 
Bleau bvba (BTW: BE0472.702.972)
Campinglaan 2
(gelegen in het recreatiedomein de Blaarmeersen)
9000 Gent
België
0476941945
info@bleau.rocks
Onze zaal 
 • Klim- en avonturencentrum
 • Indoor boulderzaal (toegankelijk voor iedereen)
 • Indoor & outdoor lengteklimzalen (Klimpas Bleau 1 "indoor lengteklimmen"  is noodzakelijk voor 1 van de klimmers (of een andere gelijkaardige klimpas "indoor lengteklimmen" uitgereikt door een erkende klimclub verbonden aan een (internationale) klimfederatie)
 • Functionele trainingszaal
 • Polyvalente ruimte
 • Vergaderzaal met geluids- en projectiemogelijkheden
 • Kleedkamers met douches en lockers
 • Medische praktijk Sport & Gezondheid: In klimzaal Biover Sport is een sport-medische praktijk. Een afspraak kan u rechtstreeks bij volgende personen maken:
 • Gezellige bar & terras
 • Bleau Resto
 • Op feestdagen en weekends in de vakantie is de klimzaal geopend van 10u00 tot 17u45
 • Volg ons op facebook om steeds up to date te zijn!

 

Openingsuren 
MaDiWoDoVrZaZo
10u - 23u gesloten omwille van Corona voor onbepaalde tijd
10u - 23u gesloten omwille van Corona voor onbepaalde tijd
10u - 23u gesloten omwille van Corona voor onbepaalde tijd
10u - 23u gesloten omwille van Corona voor onbepaalde tijd
10u - 23u gesloten omwille van Corona voor onbepaalde tijd
10u - 21u45 gesloten omwille van Corona voor onbepaalde tijd
10u - 21u45 gesloten omwille van Corona voor onbepaalde tijd

Tarieven

Prices 
ActivityPrijsKortingstariefBCT-Tarief
Klimbeurt enkel boulder
9,00 €
8,00 €
8,00 €
10-beurtenkaart enkel boulder (1 jaar geldig na aankoop)
85,00 €
75,00 €
75,00 €
3-maandabonnement enkel boulder
140,00 €
120,00 €
100,00 €
Jaarabonnement enkel boulder
360,00 €
340,00 €
310,00 €
Klimbeurt lengtes+boulder
11,50 €
10,50 €
9,50 €
10-beurtenkaart lengtes+boulder (1 jaar geldig na aankoop)
105,00 €
95,00 €
90,00 €
3-maandabonnement lengtes+boulder
150,00 €
130,00 €
115,00 €
Jaarabonnement lengtes+ boulder
440,00 €
390,00 €
340,00 €
abonnementsverzekering
10,00 €
Kortingstarief geldig voor 

huisreglement klimzaal

privacyverklaring klimclub Bleau Climbing Team vzw.pdf

privacyverklaring klimzaal Bleau bvba.pdf

* uitleg over ons privacybeleid

* Kortingstarief geldig voor:

 • Inwoners van de Stad Gent
 • Jongeren tot 18 jaar
 • Studenten tot en met 24 jaar met een geldige universiteits- of hogeschoolstudentenkaart
 • Leden van de Klim- en Bergsportfederatie met een geldige KBF- lidkaart

* leden van Bleau Climbing Team (BCT) genieten van extra korting

* 10-beurtenkaarten zijn 1 jaar geldig na aankoop en kunnen niet gedeeld worden met andere personen

* Materiaal kan gehuurd worden in onze klimzaal. Voor een paar klimschoenen betaalt u €2.5. Een gordel (+ musketon en zekeringstoestel) kost eveneens €2,5. In ruil voor het materiaal vragen wij steeds een identiteitskaart als waarborg. 

* Abonnementsverzekering: bij aankoop van een abonnement kan je een abonnementsverzekering nemen van 10 euro. Met deze verzekering bevriezen we uw abonnement in periode van blessure. Hiervoor dient dan een doktersbriefje doorgemaild te worden naar info@bleau.rocks   Vanaf dat moment bevriezen we uw abonnement (LET OP: dit moet gebeuren aan het begin van de blessure en niet op het einde van de blessure, zodat misbruik niet mogelijk is). Op de moment dat u terug klimbaar bent, moet u zich eerst aanmelden aan de bar en dan wordt uw abonnement terug geactiveerd.  

* OPGELET: klimmers die zich aanmelden voor het lengteklimmen dienen verplicht te beschikken over een klimvaardigheidsbewijs 1 of een gelijkaardig attest uitgereikt door (een club van) een erkende (internationale) federatie. Een persoon in het bezit van zo'n attest mag ook onder zijn verantwoordelijkheid iemand zekeren in de lengtezaal. Een persoon zonder klimvaardigheidsbewijs 1 of zonder gelijkaardig attest mag NOOIT iemand zekeren in de klimzaal.
Indien u voor de eerste keer kennis wenst te maken met het lengteklimmen, of als u dit kvb wil behalen, dan kan u hiervoor terecht op één van onze lesavonden indoor lengteklimmenAl onze cursussen kan je hier vinden.

Meer informatie over groepstarieven nodig?

Op facebook houden we onze klanten op de hoogte van het laatste (klim)nieuws!

Beste klimmers, we zijn helaas genoodzaakt om tijdelijk te sluiten conform de laatste maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad betreffende COVID-19. De sluiting is voor onbepaalde tijd. We zullen communiceren als we terug open kunnen gaan. Wij nemen van de gelegenheid gebruik om de klimzaal een grote schoonmaakbeurt te geven en allerlei klusjes te doen die al lang op ons lijstje staan. Hopelijk tot snel en hou jullie goed!

 

 
Algemene Informatie

Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent opende op 5 september 2014 de deuren. Het nieuwe klim- en avonturencentrum is met een totale klimoppervlakte van zo'n 3500 m² één van de grootste klimzalen ter wereld. 

Je kan er klimmen, avontuur en ontspanning combineren in één centrum. Zowel de absolute beginneling als de doorgedreven competitieklimmer kan er terecht. De grote boulderzaal is opgedeeld is in verschillende zone's met onder meer een klim- en klautergedeelte voor kleuters (met glijbaan!), recreatieve klimwanden, een competitiewand, een trainingsbord,... De boulderzaal is toegankelijk voor iedereen zonder voorkennis of zonder de Bleau klimpas 1 "indoor lengteklimmen".

Indoor zijn er 2 lengtezalen:

 • een hoofdzaal van 16,5 m hoog
 • een technische zaal van 14,5 m hoog.

Onze lengteklimzalen zijn enkel toegankelik als 1 van de 2 klimmers een Bleau klimpas 1 "indoor lengteklimmen" (of een andere gelijkaardige klimpas "indoor lengteklimmen" uitgereikt door een erkende klimclub verbonden aan een (internationale) klimfedaratie) heeft.

Outdoor is er aan de zuidkant een overdekte buitenwand van 15,5 m hoog.

Centraal in het gebouw is er een opwarm- en stretchingzone.

Voor en na het klimmen kan je terecht in onze gezellige bar, met een eigen restaurant. Onze keuken staat voor feelgood-food: voedzame en evenwichtige gerechten, met originele combinaties uit de internationale keuken aan democratische prijzen.De keuken gebruikt zoveel mogelijk biologische, eerlijke, volkoren en niet-geraffineerde producten.

Je kan in Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen terecht voor

 • een gewone klimbeurt
 • maar we hebben ook 10-beurtenkaarten 
 • en abonnementen.

We bieden ook verschillende cursusssen aan om de verschillende facettten van de klimsport aan te leren.

Jeugd kan vanaf 2,5 jaar terecht in de jeugdklimclub waar gediplomeerde trainers per leeftijdsgroep en per niveau kinderen begeleiden. In de boulderzaal kan je zonder voorkennis en zonder begeleiding onmiddellijk aan de slag. In de lengtezalen moet je eerst je KVB 1 (klimvaardigheidsbewijs) behalen of klimmen onder begeleiding. Voor de functionele trainingszaal heb je een apart abonnement nodig waarbij je eerst een gratis introductieles krijgt. 

Voor groepen hebben we speciale formules, met een brede waaier aan avontuurlijke activiteiten.Zo hebben we in de nok van het gebouw een via ferrata (hoogteparcours) op zo'n 15m. hoogte. Bedrijven kunnen ook bij ons terecht voor een volledige 

teambuilding waarbij er presentatie-, vergader- en cateringmogelijkheden zijn.

In het gebouw is een medische praktijk voor Sport en Gezondheid waar je bij een sportdokter, sportosteopaat of sportpsycholoog terecht kan voor professionele begeleiding.

 

In onze polyvalente zaal kan je terecht voor yoga, cycling lessen, pilates, ... De zaal is bedekt met parket en de zijkant is uitgerust met spiegels. Daarnaast vind je er tafels, stoelen, een projector en een projectiescherm. De zaal leent zich dus tot sportieve én zakelijke activiteiten. Indien u de polyvalente zaal wenst af te huren, dan kan u reserveren via het e-mailadres info@sterk.gent

Reservaties voor de polyvalente zaal gebeuren via het e-mailadres info@sterk.gent

Klimzaal Biover Sport heeft zijn eigen gespecialiseerde klim- en bergshop. Naast klimschoenen, gordel, muscetons, helmen, pofzakjes, klimtouwen,... kan je ook kledij, slaapzakken, rugzakken, tenten, wandel en alpineschoenen, getten, crampons, ijsbijlen, friend, klemblokjes, alpinebrillen, MAX climbing trainingsgrepen en -borden,... en zo veel meer kopen in de shop. .

We hopen jullie in Klimzaal Biover sport Blaarmeersen Gent te mogen onderdompelen in de wondere wereld van het avontuur.

U kan ons ook steeds volgen via onze facebookpagina

 

Bereikbaarheid:

- Met de auto kunt u gratis parkeren langs de watersportbaan. (op het domein van de Blaarmeersen parkeren is betalend van mei tot augustus)
- Met de bus kunt u afstappen aan de halte "Blaarmeersen", dit via lijnen 38, 39, 41 of 43.

 

Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe privacywetgeving GDPR of AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) in werking. GDPR gaat over het beheer en de beveiliging van persoonlijke gegevens van Europese burgers.

Ook klimclub Bleau Climbing team vzw en Bleau bvba nemen de nodige technische en organisatorische maatregelen om de gegevens van haar leden te beschermen. In deze privacyverklaring van klimclub Bleau Climbing Team vzw  en de pivacyverklaring van klimzaal Bleau bvba lees je welke persoonlijke gegevens we opvragen en wat er met deze gegevens gebeurt. Meer informatie over ons privacybeleid vind je hier