Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Yoga, Personal (klim)training

YOGA MET TOM

In deze yogales focussen we op het voorkomen en genezen van kleine kwaaltjes en pijntjes: met zijn achtergrond in kinesitherapie en personal training zorgt Tom elke week opnieuw voor een les op maat. Zit je vaak aan een bureau? Mankeer je wat variatie in je bewegingspatroon? Blessure die in de weg zit? Hier kan je een stevige basis opbouwen vooraleer je aan het zwaardere werk begint, of het af en toe wat rustiger aan doen indien je al een afgetrainde atleet bent.

Elke dinsdag in klimzaal Bleau (zaaltje achter de cafetaria) van 20u tot 21u.
De eerste les is altijd gratis! Zin in een proefles of graag meer informatie? Stuur een berichtje naar Tom op +32 485 65 33 06.

Tarieven:
-Standaard: €11 per beurt of €100 voor een 10-beurtenkaart
-Student: €9 per beurt of €85 voor een 10-beurtenkaart

 

PERSOONLIJKE KLIMTRAINING

Klimclub Bleau Climbing Team biedt heel wat groepscursussen en groepsstage's aan. 

Maar er zijn verschillende redenen waarom mensen soms beroep doen op een persoonlijke klimtrainer:

- een individuele blessure

- een werkschema in shiften waardoor niet alle lessen van  de groepscursussen moeilijk te volgen zijn

- een individuele lesinhoud

- ...

De prijs voor individuele begeleiding is 50 euro/uur. 

Voor deze vragen, kan je terecht via info@klimzaalbleau.be

 

 

PERSOONLIJKE FUNCTIONELE TRAINING

STERK verzorgt de begeleiding in de functionele trainingszaal. Voor alle informatie kan u terecht via: http://www.sterk.gent

'Functioneel trainen' is een moderne vervanging van de saaie en repetitieve oefeningen die je kan doen in een fitnesscentrum. Bij functionele training ga je de verschillende spiergroepen van je lichaam trainen door allerlei natuurlijke bewegingen uit te voeren, zoals lopen, springen, trekken en duwen. Het resultaat is niet alleen dat je conditie en spierkracht erop vooruitgaan, maar ook dat je je lichaam efficiënter leert gebruiken, en dat je evenwicht, flexibiliteit, coördinatie en snelheid gaan verbeteren.

Het belangrijkste voordeel van functionele training is dat je spieren niet telkens in dezelfde afgelijnde belastingsrichting werken door de vaste bewegingsradius van een fitnesstoestel. Je moet namelijk steeds met alle spiergroepen samenwerken om de bewegingen correct en stabiel te gaan uitvoeren, waarbij je niet gestuurd wordt door het toestel zelf. Dit geeft een veel uitgebalanceerder en breder trainingseffect, en vermijdt blessures door eenzijdige belasting. Bovendien werk je op de toestellen bij functionele training veelal met je eigen lichaamsgewicht, of met lichtere gewichten en voorwerpen, wat overbelasting voor een groot deel uitsluit.

Olympische atleten doen het al jaren, en nu kan het dus ook bij ons! In de functionele trainingszaal ligt een heel arsenaal aan trainingsmateriaal op je te wachten. Verwacht je aan TRX'en, medecine-ballen, lichte halters, ringen, oefeningen op matjes... Natuurlijk hebben we ook een aantal van de klassiekere meer cardio-gerichte toestellen staan zoals spinningfietsen, loopbanden en roeibanken.

Olivier De Brauwer en Hannes Malfait verzorgen met STERK de begeleiding in de functionele trainingszaal. Voor alle informatie kan u terecht bij hen: http://www.sterk.gent