Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is boulderen?

Bij boulderen (of blokklimmen) wordt er geklommen tot een hoogte van maximaal 4 meter. Er liggen overal dikke valmatten, waardoor je zonder beveiliging kan klimmen. Bij het boulderen staat iedere kleur voor een bepaalde moeilijkheid. De kleurencode is terug te vinden in de boulderzaal. Een filmpje die het boulderen illustreert vind je onderaan deze pagina. Voor het boulderen heb je geen klimvaardigheidsbewijs nodig. 

Wat is lengteklimmen?

Bij het lengteklimmen wordt er geklommen met beveiliging van een touw, een klimharnas en een beveiligingstoestel. Hier klim je tot een hoogte van 16.5 meter. Voor dit type klimmen moet je met 2 personen zijn én dient 1 van de personen in het bezit te zijn van een klimbewijs. Alle info over het klimbewijs vind je via deze pagina.

Moet er gereserveerd worden om te klimmen? 

Voor het boulderen en het lengteklimmen moet er niet gereserveerd worden als je vrij komt klimmen. Indien je met een groep komt en/of je wenst (privé)begeleiding, dan stuur je een mail naar info@bleau (minimum anderhalve week op voorhand). Alle reservaties verlopen per e-mail. 

Kan ik zonder ervaring komen klimmen? 

Iedereen zonder ervaring kan terecht in de boulderzaal. Daar is er geen klimvaardigheidsbewijs nodig en kan iedereen zomaar aan de slag. In de lengteklimzaal dien je eerst je klimvaardigheidsbewijs te behalen, alvorens je daar kan/mag klimmen. 

Moeten kinderen begeleid worden door een volwassene? 

Kinderen jongeren dan 10 dienen in de boulderzaal actief begeleid te worden door een volwassene. De volwassene zorgt ervoor dat kinderen niet lopen in de zaal, niet onder klimmers terecht komen en nooit van de blokken springen. De begeleidende ouder dient niet te betalen voor de toegang tot de zaal. Enkel de waarborg (3€) van de toegangsbadge wordt aangerekend. 

Hoeveel kost het om te klimmen? 

Deze vraag hangt van veel factoren af. Kom je boulderen of lengteklimmen, kom je alleen of met een groep, heb je al dan niet recht op korting ... Alle info over de prijzen is via deze link te vinden.  De vaste prijzen (zonder korting) zijn 9€ voor een boulderbeurt en 11.5€ voor een lengteklimbeurt (inclusief boulderen).

Welke schoenen/kledij doe ik best aan om te klimmen?

Bij het klimmen zorg je best voor sportieve, nauwaansluitende propere binnenschoenen. Indien gewenst kunnen er klimschoenen gehuurd worden (niet verplicht). We verhuren klimschoenen in de klimzaal. Deze kosten 2.5€/paar. Daarnaast zorg je best voor gemakkelijke, losse kledij die je niet hindert bij lenige posities. 

Kan ik materiaal huren? 

In de klimzaal worden klimschoenen verhuurd aan 2.5€/paar. Gordels (+ musketon en beveiligingstoestel) worden eveneens aan 2.5€ verhuurd. We vragen steeds een identiteitskaart als waarborg voor het materiaal. 

Kan ik een (verjaardags)feestje reserveren in de klimzaal? 

Ja dat kan. Voor de verjaardagsfeestjes hebben we vastgelegde sessies waarop een feestje kan plaatsvinden. Alle info over de feestjes is terug te vinden via deze link. De reservaties verlopen via info@bleau.be. Op deze manier gaat er zeker geen informatie verloren bij het boeken.