Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Rotsklimmen

Alleen maar indoorklimmen zonder ooit eens van het outdoorklimmen te proeven, dat zou zonde zijn. Rotsklimmen is toch net iets anders: een prachtig gesculpteerde greep in je hand, je voeten op een treetje dat toch net iets gladder aanvoelt dan normaal, een zonnetje dat op je rug brandt, en in de verte een kronkelend riviertje. Wat extra kriebels in de buik horen er ook bij, want waarom lijkt die volgende haak nu toch zo ver geplaatst te zijn?
's Avonds op de camping dan een lekkere barbecue, met een glaasje wijn... Er valt wel iets te zeggen voor een klimvakantie in Frankrijk!

Bij Bleau Climbing Team kan je op verschillende manieren kennis maken met het rotsklimmen op verschilende manieren.

Boulderen in Fontainebleau

De eenvoudigste stap is deelname aan de initiatie 'Outdoor Boulderen Beginners' of de 'Outdoor Boulderen Gevorderden' tijdens een Bleau Roots Weekend. Dan gaan we boulderen op de bekende zandstenen rotsen in Fontainebleau net onder Parijs.

Rotsklimmen in Zuid-Frankrijk (outdoor voorklimmen multi-pitch)

Mensen die meteen een volledige opleiding willen krijgen tot zelfstandig rotsklimmer, kunnen terecht in de stageweken 'Outdoor voorklimmen multi-pitch' in Zuid-Frankrijk, waar je zelf leert hoe je routes van meerdere touwlengtes kan gaan klimmen en hoe je moet afdalen in rappel.

Adventure klimmen (KVB-4)

Ervaren rotsklimmers die dan weer hun grenzen willen verleggen kunnen bij ons inschrijven voor de stageweken 'adventure klimmen - kennismaking KVB 4', waar we jullie de fijnste kneepjes van de multipitchtechniek bijbrengen, en leren hoe je mobiele zekeringsmiddelen als friends en nuts gebruikt. Deze stage is er voor deelnemers die reeds de stage "Outdoor voorklimmen multi-pitch" hebben gevolgd en kennis willen maken met het trad-klimmen. Deze 4-daagse trad-stage heeft als doel zelfstandig trad te kunnen klimmen en ervaring en vertrouwen op te bouwen op zeer toegankelijke massieven met multipitchroutes tot 4 lengtes. We klimmen op graniet wat perfect is om trad aan te leren.

Hier vind je alle mogelijkheden