Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Rotsklimmen

We hebben corona mee opgenomen in onze verzekering: 

Bij het nemen van een annulatieverzekering kan u kiezen tussen terugbetaling of verplaatsing stage naar een andere datum indien de stage door Bleau moet geannuleerd worden omwille van Corona

Alleen maar indoorklimmen zonder ooit eens van het outdoorklimmen te proeven, dat zou zonde zijn. Rotsklimmen is toch net iets anders: een prachtig gesculpteerde greep in je hand, je voeten op een treetje dat toch net iets gladder aanvoelt dan normaal, een zonnetje dat op je rug brandt, en in de verte een kronkelend riviertje. Wat extra kriebels in de buik horen er ook bij, want waarom lijkt die volgende haak nu toch zo ver geplaatst te zijn?
's Avonds op de camping dan een lekkere barbecue, met een glaasje wijn... Er valt wel iets te zeggen voor een klimvakantie in Frankrijk!

Bij Bleau Climbing Team kan je op verschillende manieren kennis maken met het rotsklimmen op verschilende manieren.

Boulderen in Fontainebleau

De eenvoudigste stap is deelname aan de initiatie 'Outdoor Boulderen Beginners' of de 'Outdoor Boulderen Gevorderden' tijdens een Bleau Roots Weekend. Dan gaan we boulderen op de bekende zandstenen rotsen in Fontainebleau net onder Parijs.

Initiatieweekend outdoor voorklimmen

Klim je al een tijdje (voor) in een klimzaal en heb je er altijd al van gedroomd om de stap te zetten naar de echte rotsen? Dan is dit initiatie-weekend rotsklimmen op een Belgisch masssief (Hotton) iedeaal voor u. Het is een eerste kennismaking met rotsklimmen en is een tussenstap om daarna de KVB 3 outdoor voorklimmen multi-pitch-stage te volgen.We leren je de noodzakelijke knopen, touwhandelingen en technieken aan om in alle veiligheid zelfstandig voor te gaan klimmen op een behaakt klimmassief.

Rotsklimmen in Zuid-Frankrijk (outdoor voorklimmen multi-pitch)

Mensen die meteen een volledige opleiding willen krijgen tot zelfstandig rotsklimmer, kunnen terecht in de stageweken 'Outdoor voorklimmen multi-pitch' in Zuid-Frankrijk, waar je zelf leert hoe je routes van meerdere touwlengtes kan gaan klimmen en hoe je moet afdalen in rappel. Voor deze stage kan u ook eerst heet initiatie-weekend volgen voor een eerste kennismaking met rotsklimmen.

Ervaringsstage rotsklimmen multi-pitch in Zuid-Frankrijk (beklimmen van hoge rotswanden van meerdere lengtes onder begeleiding)

Na het behalen van een KVB3 is voor velen de stap naar hoge rotswanden nog wat onwennig. Gauw komt men tot de conclusie dat multipitch nog een heel pak andere kennis vergt, zoals routevoorbereiding, logistiek van de beklimming – en afdaling -, tips en tricks voor vlottere beklimmingen, time-management, weerkennis, en technieken en handelen in noodsituaties. Dit zorgt voor een drempel om zelfstandig, vol vertrouwen de hoge rotswanden te betreden.

Deze stage heeft als bedoeling om onder begeleiding een brede waaier van ervaring op te bouwen  waarbij al deze elementen in de praktijk aan bod komen.

Samen klimmen we een mooi palmares bij elkaar waarbij deelnemers – binnen hun comfortzone – de leiding leren nemen en onder nauw toezicht het vertrouwen opbouwen.

Adventure klimmen (KVB-4)

Ervaren rotsklimmers die dan weer hun grenzen willen verleggen kunnen bij ons inschrijven voor de stageweken 'adventure klimmen - kennismaking KVB 4', waar we jullie de fijnste kneepjes van de multipitchtechniek bijbrengen, en leren hoe je mobiele zekeringsmiddelen als friends en nuts gebruikt. Deze stage is er voor deelnemers die reeds de stage "Outdoor voorklimmen multi-pitch" hebben gevolgd en kennis willen maken met het trad-klimmen. Deze 4-daagse trad-stage heeft als doel zelfstandig trad te kunnen klimmen en ervaring en vertrouwen op te bouwen op zeer toegankelijke massieven met multipitchroutes tot 4 lengtes. We klimmen op graniet wat perfect is om trad aan te leren.

Techniekverfijning rotsklimmen

Vanaf 2022 bieden we ook stage's aan om uw klimtechniek te verbeteren. Deze stages zijn voor mensen die al een tijdje klimmen en eventueel rotservaring hebben. Via individuele begeleiding werken we op uw klimtechniek met als doelstelling om uw klimtechniek te verbeteren en dus ook uw klimniveau te verbeteren. Je bouwt oo, meer ervaring met rotsklimmen op. 

Hier vind je alle mogelijkheden