Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

scroll
Alle Cursussen Verjaardagsfeestjes Events Nieuws Sportkampen en Trips Stage Indoorcursussen Functionele Trainingszaal Rotsklimmen Alpinisme Treffen en Events
Alle Locaties Biover Sport Blaarmeersen Gent Bleau Beach Bleau Mobile Rock
N
KLIMZAAL IS OPEN: OPENINGSUREN KERSTVAKANTIE EN HUIDIGE CORONA-REGELS
14/05/2020

bericht 28 december 2021

KLIMZAAL BLEAU BLAARMEERSEN GENT IS GEWOON OPEN. U HOEFT NIET TE RESERVEREN MAAR GEWOON LANGS TE KOMEN EN U AAN TE MELDEN AAN DE BAR. GELIEVE HIERVOOR NIET TE BELLEN.

HIERONDER DE JUISTE OPENINGSUREN TIJDENS DE KERSTVAKANTIE EN DE HUIDIGE CORONAREGELS:

Gezien de speciale periode waar we voor staan geven we jullie graag nog eens een update van onze openingsuren komende 2 weken:

maandag-donderdag: 10u00-23u00

vrijdag 24/12 + 31/12: 10u00-17u00

zaterdag 25/12: gesloten

zaterdag 01/01: 14u00-20u00

zondag 26/12 + 02/01: 10u00-20u00

Zowel onze boulderzaal als onze lengtezaal zijn opnieuw volledig ter jullie beschikking 

Graag tot binnenkort, we wensen jullie alvast een warm eindejaar.

 

HUIDIGE CORONAREGELS:

- de bar en restaurant gaat dicht om 23u. Laatste bestelling ten laatste om 22u45. Om 23u moet iedereen de bar verlaten hebben en sluiten we de klimzaal af.

- in de bar en restaurant zit u met maximum 6 personen aan 1 tafel.

- het mondmasker is terug overal verplicht in de klimzaal, behalve als u aan het klimmen bent of als u zit om iets te drinken of te eten. Bij rustpauzes in de boulderzaal en bij het zekeren in de lengtezaal wordt het mondmasker terug gedragen. We gaan hier strikt op toezien.

- een Covid Safe Pas is noodzakelijk in de horeca (om iets te drinken en/of te eten). Gelieve bij bestelling telkens al uw Covid Safe Pas klaar te hebben en voor te leggen aan de barman/vrouw

- Alle ruimtes worden gemonitord door CO2-meters. De ervaring van de laatste maanden leert ons dat onze luchtkwaliteit zeer goed is. Ons goed ventilatiesysteem waardoor constant verse, propere lucht in de klimzaal wordt geblazen en lucht wordt afgezogen, werkt goed.

- we hebben beslist om de kleedkamers terug te sluiten. Die ruimtes zijn het minst geventileerd en u zit daar het dichtst bij elkaar. Bovendien hebben we in die ruimtes geen zicht op de mondmaskerplicht. Vandaar dat we die ruimtes even terug afsluiten.

We rekenen op alle klimmers om de maatregelen zo goed mogelijk te volgen en hopen dat de Bleau-medewerkers niet te veel "agent" moeten spelen.

Op die manier kunnen we allen blijven genieten van de klimsport!

 

E
Bleau is een UiTPASpartner
25/08/2014
Bleau is  sinds 5 juni 2018 een UiTPASpartner. UiTPAS Regio Gent is een spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Kom je klimmen in klimzaal Biover Sport? Dan spaar je automatisch punten op je UiTPAS.
Je kan je punt opladen aan het Uit-pas zuil.
 
Ben je inwoner van Gent, Merelbeke of Destelbergen en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming? Dan krijg je met je UiTPAS 80% korting op de inschrijvingsprijs. Laat je UiTPAS zien aan de barmedewerker . OPGELET: de UiTPAS is een persoonlijke kaart! Wil je graag meer info over UiTPAS dan kan je terecht op: https://uitin.gent.be/uitpas
 
S
SPORTKAMPEN VAN BLEAU
06/02/2015

Bleau organiseert heel wat avontuurlijke klim- en sportkampen voor jongeren. Zowel in klimzaal Biover Sport als in Fontainebleau en we trekken zelfs naar de Sloveense bergen. Ontdek hier ons ruim aanbod. Avontuur verzekerd!

E
G-KLIMCLUB
14/10/2014

Voor personen met een beperking hebben we een speciale g-klimclub. Deze is toegankelijk voor zowel jeugd als volwassenen en zowel voor personen met een mentale als een motorische beperking. 

De lessen vinden elke woensdag plaats van 17u30 tot 18u30 in klimzaal Biover Sport (Campinglaan 2 op de Bklaarmeersen in Gent) en worden begeleid door Christophe Caesens. 

Kom gerust eens proberen. U komt gewoon om 17u30 naar klimzaal Biover Sport, Campinglaan 2, op de Blaarmeersen in Gent.

U hoeft niet op voorhand te reserveren.

Vanaf februari 2018 zouden we ook een tweede les-moment inlassen elke zaterdag van 13u tot 14u. We starten hiermee vanaf het moment dat er geïnteresseerden zijn. Bij interesse gelieve contact op te nemen met: christophe.caesens@gmail.com

Bijkomende info kan u krijgen via: christophe.caesens@gmail.com

Alle info via deze pagina

Inschrijvingen verlopen via deze link

Groepen en scholen met personen met beperking kunnen ook bij ons tijdens de schooluren een kliminitiatie volgen.

Voor deze groepen geld ons scholentarief.

Reservatie en contact via info@bleau.be

 

Onze G-klimclub wordt ondersteund door FROS, Stad Gent en Sport Vlaanderen

  

I
Cursus Indoor Lengteklimmen
01/02/2016

Om als zelfstandige klimmer in onze lengteklimzalen te mogen klimmen, heb je verplicht een klimpas (Klimpas Bleau 1 "indoor lengteklimmen"  of een andere gelijkaardige klimpas "indoor lengteklimmen" uitgereikt door een erkende klimclub verbonden aan een (internationale) klimfederatie). De Bleau klimpas 1 toont aan dat je als klimmer over de nodige vaardigheden beschikt om aan de slag te kunnen gaan in de lengtezaal. Mensen die willen beginnen met lengteklimmen, of deze Bleau klimpas 1 nog niet behaalden, kunnen daarvoor natuurlijk bij ons terecht in de cursus "indoor lengteklimmen". Iemand die nog nooit klom, schrijft zich dus best meteen in voor deze opleiding.

De initiatie bestaat uit drie contactmomenten van twee uur. Het tweede en derde contactmoment vindt steeds een week later plaats op dezelfde dag en hetzelfde uur als het eerste contactmoment. De evaluatie wordt steeds afgenomen tijdens het derde en laatste contactmoment. Aanwezigheid bij alle momenten is een vereiste om te kunnen slagen.

Tijdens de initiatie komen er verschillende onderwerpen aan bod:

 • de spelregels en de klimethiek bij het klimmen in een klimzaal
 • materiaalkennis: gordels, musketons, zekeringstoestellen
 • het inbinden van een klimmer en een zekeraar
 • de partnercheck
 • en natuurlijk het zekeren van een klimmer.

--> Onderaan deze pagina bevindt zich een ppt met een overzicht van de inhoud van de cursus. Deze is bedoeld als leidraad tijdens de sessie, en omvat dus niet alle informatie. Notities pakken tijdens de contactmoment worden sterk aangeraden.

We passen dit alles meteen toe tijdens het klimmen zelf. Als u de leerstof en de handelingen goed beheerst, kan u na afloop van deze sessies altijd zelfstandig bij ons, en in alle andere Vlaamse klimzalen terecht!

 • Wanneer: de cursussen gaan meestal door op weekavonden. Alle data vindt u hieronder bij de inschrijvingen. De uren variëren van sessie tot sessie. 
 • Prijs: 50 €,
 • Inbegrepen: begeleiding en opmaak Bleau klimpas 1 "indoor lengteklimmen".
 • Niet inbegrepen: de toegangsbeurt tot de klimzaal, de indoorverzekering (optioneel), de huur van klimschoenen of een gordel, musketon en zekeringstoestel.
 • Betaling kan via overschrijving na de inschrijving ontvangt u een mailtje met de betalingsgegevens. Hou wel rekening met twee dagen verwerkingstijd - mensen die 48 u voor de start van de cursus inschrijven kunnen ter plaatse cash of met bankcontact betalen. Een inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Bij aanvang van de cursus dient de betaling in orde te zijn
 • Om de les op tijd te kunnen laten starten, en om een overrompeling van het onthaal te vermijden, vragen we iedereen om minimum 15' voor de start van de les aanwezig te zijn.
 • Minimumleeftijd is 16 jaar.

Competenties voor Bleau klimpas 1 "indoor lengteklimmen":

 • De kandidaat onderkent angst en stress gevoelens bij zichzelf en kan daar mee omgaan (vertrouwen in materiaal).
 • De kandidaat begrijpt de functie van de warming up en cooling down, en kan deze uitvoeren voor en na het klimmen. 
 • De kandidaat is bekend met methodes en technieken welke blessures helpen voorkomen en past deze toe tijdens het klimmen.
 • De kandidaat is zich bewust van de risico's van klimmen in het algemeen en van het indoorklimmen specifiek, en kan risicovol gedrag erkennen, ook bij andere klimmers. Hij kent de veiligheidsregels om deze risico’s te beperken. 
 • De kandidaat weet op correcte wijze professionele hulp te alarmeren. 
 • De kandidaat is op de hoogte van algemene en specifieke regels van de klimlocatie.
 • De kandidaat is bekend met de klimethische aspecten van het klimmen op artificiële klimstructuren (“fairplay”). 
 • De kandidaat is bekend met de moeilijkheidsgraden zoals gehanteerd bij artificiële klimstructuren.
 • De kandidaat kan de heupgordel correct aantrekken, en kent de eigenschappen en inzetmogelijkheden ervan. 
 • De kandidaat kan met behulp van een doorgestoken achtknoop het klimtouw correct met de heupgordel verbinden. 
 • De kandidaat kan met behulp van twee tegengesteld ingehangen schroef-, twistlockkarabiners en of een dubbel beveiligde karabiner de achtknoop en heupgordel correct verbinden met het klimtouw. 
 • De kandidaat kan de eigenschappen en inzetmogelijkheden van de te gebruiken soorten karabiners verwoorden. 
 • De kandidaat kan de eigenschappen en zekeringsmogelijkheden van het eigen zekeringstoestel verwoorden (acht of tuberachtig apparaat) en kan deze correct afgewerkt aanbrengen in het klimtouw en met behulp van een schroef- en/of dubbelbeveiligde karabiner aan de heupgordel verbinden.
 • De kandidaat kan het belang van de 'Partnercheck' verwoorden en kan alle op het klimmen voorbereidende handelingen van zijn klimpartner, op correctheid en compleetheid controleren.
 • De kandidaat kan de onderdelen van de zekeringsketen benoemen.
 • De kandidaat kan in een toprope situatie een naklimmer op correcte wijze zekeren m.b.v. een tuberachtige en/of zekeringsacht.
 • De kandidaat kan in een toprope situatie een naklimmer op correcte wijze laten zakken m.b.v. een tuberachtige en/of zekeringsacht.
 • De kandidaat kan anticiperen op mogelijke probleemsituaties bij het zekeren.
 • De kandidaat is bekend met de touwcommando’s en kan deze op correcte wijze toepassen tijdens het zekeren/klimmen aan de klimwand.
 • De kandidaat kan minimaal 3 routes van een minimale hoogte van +/- 10 meter naklimmen.
 • De kandidaat draagt zorg voor het juiste touwverloop, zowel bij het klimmen als bij het laten zakken.
 • De kandidaat heeft kennis van het sportklimmen in het algemeen en het indoor-sportklimmen in het bijzonder.

Materiaal voor cursus "indoor lengteklimmen":

 • Klimgordel
 • Musketon  (1 safebiner of 2 schroefmusketons)
 • Zekeringstoestel (tuber of autotuber)
 • klimschoenen (optioneel, maar aan te raden)

Klimschoenen, klimgordel, een musketon en een zekertoestel kunnen gehuurd worden in de klimzaal (2.5€/paar klimschoenen en/of 2.5€/gordel, incl musketon en zekertoestel)

 

 

Na de cursus "indoor lengteklimmen" mag je met de Klimpas Bleau 1 "indoor lengteklimmen zelfstandig klimmen in de lengteklimzaal. Voor de basistechnieken van het klimmen raden we iedereen aan om de klimcursus "basistecnieken te volgen : alle info via via deze link

Maandelijks organiseren we ook een evaluatie voor "het klimvaardigheidsbewijs 1" van de klimfederatie. Voor deze evaluatie kan je pas inschrijven na het volgen van de cursus "indoor lengteklimmen" of als u voldoende klimervaring bezit. Eerts volgende evaluaties KVB 1:... Inschrijven hiervoor kan u hier onder.

 

I
cursus voorklimmen
16/08/2014

Na het behalen van de Bleau klimpas 1 "indoor lengteklimmen" kan je ook leren voorklimmen in de klimzaal. In onze klimzaal kan je op de buitenwand en op de grote overhang van de binnenzaal namelijk niet naklimmen, maar enkel voorklimmen. Hiervoor moet je wel verplicht in het bezit zijn van een Bleau klimpas 2 'Indoor Voorklimmen' (of een andere gelijkaardige klimpas "indoor voorklimmen" uitgereikt door een erkende klimclub verbonden aan een (internationale) klimfedaratie).

Onze opleiding "indoor voorklimmen" om deze Bleau klimpas 2 "indoor voorklimmen" te behalen, loopt verspreid over drie begeleide klimsessies.

Worden zeker behandeld:

 • extra materiaalkennis: setjes, klimtouwen
 • zekeringsketen en krachtenwerking
 • zekeren van een voorklimmer
 • inpikken van setjes
 • voorklimmersval door de klimmer
 • opvangen door de zekeraar van een voorklimmersval
 • risicobewustzijn en veiligheidsregels.

In deze opleiding gaan we alles meteen praktisch toepassen op de klimmuur, en doe je onder begeleiding veel ervaring op. 

 • Wanneer: de 3 lessen vinden na de eerste les telkens op dezelfde weekdag en hetzelfde tijdstip plaats, de startdata vindt u hieronder
 • Prijs:
  • lessenreeks (3 lessen): 70 €
  • inbegrepen: begeleiding, gebruik van touwen en setjes, opmaak klimbewijs "indoor voorklimmen"
  • niet inbegrepen: klimsessies, indoorverzekering
 • Om de les op tijd te kunnen laten starten, en om een overrompeling van het onthaal te vermijden, vragen we iedereen om 15' voor de start van de les aanwezig te zijn.
 • Betaling kan via overschrijving na de inschrijving ontvangt u een mailtje met de betalingsgegevens. Hou wel rekening met twee dagen verwerkingstijd - mensen die 48 u voor de start van de cursus inschrijven kunnen ter plaatse cash of met bankcontact betalen. Een inschrijving is pas definitief na ontvangst van de betaling. Bij aanvang van de cursus dient de betaling in orde te zijn
 • cursisten van de cursus "indoor voorklimmen" krijgen na de lessenreeks ook de kans om het "klimvaardigheidsbewijs 2" van de Klim en Berg-sportfederatie te halen. Hiervoor schrijf je je apart in voor de evaluatie.

Theorie
De theorie voor de cursus kan je hier vinden.
De slides van de cursus vind je hier.
De slides kan je ook in pdf vinden onderaan de pagina bij de andere documenten.

 

R
KVB 3: Outdoor voorklimmen multi-pitch
25/08/2014

Klim je al een tijdje in een klimzaal, en heb je er altijd al van gedroomd om de stap te zetten naar de echte rotsen? Op 6 dagen tijd leren we je in ideale omstandigheden (Zuid-Frankrijk!) de noodzakelijke knopen, touwhandelingen en technieken aan om in alle veiligheid zelfstandig voor te gaan klimmen op een behaakt klimmassief.

Wat komt er allemaal aan bod: materiaalkennis, knopen, zekeren van voorklimmer, inpikken, benadering bij het voorklimmen, installatie van een relais en een moulinette-systeem, rappellen, express-takel... De stage volgt de inhoud van de cursus van het Klimvaardigheidsbewijs 3. Deelnemers hebben de mogelijkheid om later op een Belgisch klimmassief de evaluatie te doen om hun KVB 3 te behalen. Naast dit technische deel is het natuurlijk ook de bedoeling dat iedereen, elk op zijn of haar niveau, zo veel en zo hard mogelijk gaat klimmen.

V
Verjaardagsfeestjes
12/02/2015

Op zoek naar een leuk, avontuurlijk verjaardagsfeestje voor uw kinderen? Dan ben je bij Bleau bij het juiste adres!

P
The BreakAway
29/08/2014
Partner
R
Outdoor Boulderen Beginners
26/08/2014

Tijdens de 'Bleau Roots Weekends' verhuizen we de hele werking naar Fontainebleau. We zien er graag alle Bleau-klimmers terug aan de rotsen, maar ook mensen die nog nooit outdoor geboulderd hebben zijn welkom tijdens de initiatie.

We leren ze dan meteen de correcte veiligheidsregels aan: hoe gebruik je best je crashpad, wanneer en hoe ga je iemand 'spotten', hoe geraak ik terug naar beneden...

We geven de deelnemers ook een heleboel informatie en tips mee: hoe zitten de topo's in elkaar, hoe zit dat nu met die circuits, wat zijn de beste websites in verband met Fontainebleau, wat met erosie en de invloed van vochtigheid op de rots...

S
Bleau Roots Weekends
26/08/2014

Elk jaar gaan we tijdens de Bleau Roots Weekends een weekendje boulderen op de mythische zandstenen rotsblokken in de bossen van Fontainebleau, net ten zuiden van Parijs. Ook jonge klimmers vanaf 5 jaar kunnen mee, samen met hun ouders of volledig in een all-in pakket onder onze begeleiding. Je hoeft niet per se lid te zijn van onze jeugdklimclub om mee te mogen, ook beginnende klimmers zijn welkom!

T
Bleau Roots Weekend - Treffen
26/08/2014

Bleau Climbing Team gaat tijdens het 'Bleau Roots Weekend'op zoek naar haar roots, en verhuist voor een weekend naar het Mekka van het boulderen: Fontainebleau.

I
Basistechnieken: boulder- en/of lengtebasics (lessenreeks)
17/08/2014

<p>Deze cursussen zijn er zowel voor absolute beginners als voor mensen die nog nooit de basisklimtechnieken bijgebracht kregen. Ze bestaan uit een lessenreeks van tien opeenvolgende lessen, en gaan door op weekavonden, in vaste groepjes van een tiental klimmers.</p>

<p>U kiest gewoon voor de weekdag die u het beste past, en komt dan telkens op dezelfde avond trainen. De begeleiding gebeurt door een gediplomeerde trainer.&nbsp;</p>

<p>Je kan deze cursussen volgen in de <strong>boulderzaal</strong>, of in de <strong>lengteklimzaal</strong>. Naargelang de gekozen optie ligt de <strong>klemtoon </strong>natuurlijk net iets anders.</p>

P
Sport Vlaanderen
29/08/2014
Partner
R
initiatie-weekend Outdoor voorklimmen
31/10/2018

ss

I
To the next level - Get Higher (10 lessen)
17/08/2014

Deze cursussen richten zich op mensen die graag in groep willen trainen om hun klimniveau op een hoger niveau te brengen. In functie van het niveau van de groep worden er verschillende oefeningen en trainingsvormen aangebracht. Individuele problemen gaan we telkens opsporen en aanpakken, en we geven je steeds persoonlijke begeleiding en feedback.

A
Bergbeklimmen Beginners
26/08/2014

Bleau Climbing Team gaat op zoek naar de hoogste toppen, en biedt stages 'Bergbeklimmen Beginners' aan. U leert er alle technieken om eenvoudige alpiene beklimmingen te maken, en dat zowel op rots als sneeuw en ijs. 
De stage beperkt zich niet alleen tot het technische aspect, maar gaat ook dieper in op risico-analysemeteooriëntatie...

Na deze stage moet u in staat zijn om zelfstandig beklimmingen te doen van het niveau F–PD.

A
bergbeklimmen: ervaringsstage (voor mensen die al een stage bergbeklimmen beginners hebben gevolgd)
26/08/2014

Deze opleiding vervolmaakt je tot een zelfstandige bergbeklimmer van niveau AD, en is enkel toegankelijk voor mensen die al een stage 'Bergbeklimmen Beginners' volgden, of die op zelfstandige basis een stevig palmares bijeen klommen.

Hier gaan we dieper in op de basistechnieken, en geven aangepaste technieken mee om ook in moeilijker terrein snel maar veilig te vorderen. De beklimmingen tijdens de stage zelf zijn natuurlijk ook al zwaarder.

's Avonds gaan we dan verder in op de theoretische kant.

P
Gent
29/08/2014
Partner
P
Bee energy forever
30/08/2014
Partner
P
Sportwerk Vlaanderen
17/05/2017
Partner
P
Millet
29/08/2014
Partner
P
KBF
29/08/2014
Partner
S
Sportkamp 9 – 12 jaar
25/08/2014

De stoere rakkers van de middelste groep kunnen zich aan heel wat avontuur verwachten. De monitoren laten deze groep kennismaken met de twee vormen van klimmen: boulderen en lengteklimmen. In het midden van de week doen ze een via ferrata op het hoogteparcours.

S
Sportkamp 6 – 8 jaar
25/08/2014

De kleinste kids kunnen zich een week lang in- en outdoor volledig uitleven. Onze monitoren voorzien tal van spelletjes zodat niemand zich een seconde verveelt. 's Ochtends ontdekken de kinderen de knepen van het klimmen in de klimzaal.

Wanneer de armen en benen moe zijn van het klimmen volgt er telkens een welverdiende middagpauze in de klimzaal. Nadat de energievoorraden opnieuw zijn aangevuld, nemen de monitoren de kinderen mee op avontuur in het recreatiedomein de Blaarmeersen.

Bij goed weer wordt er gedacht aan afkoeling. De monitoren nemen de kinderen dan mee naar de bewaakte zwemvijver in de Blaarmeersen. 's Avonds kunnen de ouders hun avonturiers terug ophalen aan onze klimzaal.

A
Canyoning: initiatie en gevorderde stage
26/08/2014

De gevorderdenstage werkt verder op de beginnersstage. Tijdens deze stage maken we je meer dan gewoon zelfstandig in het ijsklimmen. Op het programma staat extra ijsklimtechniek, het soepel en snel voorklimmen van langere watervallen en het voortbewegen in mixed-terrein (drytoolen).

R
Techniekverfijning rotsklimmen
31/10/2021

ff

A
Via Ferrata beginners
29/10/2020

1

R
Ervaringsstage rotsklimmen multi-pitch (hoge rotswanden) - techniekverfijning
09/11/2018

11

C
Trainingsgroepen Juniors & Maximus + G-klimclub seizoen 2022-2023
24/05/2017

OPGELET: onderaan deze pagina kan je je kinderen inschrijven voor de jeugdklimclub. Als ouder dien je:

 1. eerst via de 'Login'-knop rechtsboven voor jezelf een account aan te maken of in te loggen in je bestaande account.
 2. Daarna kan je je kinderen aan deze account toevoegen.
 3. Eventueel kunnen er ook onderaan deze pagina nog kinderen aan je account toegevoegd worden. Als dit gebeurd is, kan je je kinderen effectief inschrijven.
 4. Vergeet niet om de inschrijving effectief ''toe te voegen aan je winkelmandje', en om daarna enkele keren door te klikken naar de checkout via de knop 'Betalen'.

Trainingsgroepen Juniors 1 (°2010-2013) en Juniors 2 (°2006-2009)'. De nadruk blijft liggen op het klimplezier, maar we willen de kids de kans geven om zich in de beste omstandigheden verder te ontplooien. Hier draait het echt om trainen en doorzetten om beter en sterker te worden. Om naar deze groep over te gaan uit de Monkeys moet je wel al geel klimmen, of veel motivatie en talent aantonen. De trainers zorgen voor een uitgebalanceerd trainingsprogramma aangevuld met conditie- en stretchingoefeningen. De Juniors nemen ook regelmatig deel aan wedstrijden en de oudsten kunnen al mee op buitenlandse rotsklimstages.

 • Trainingsgroep Juniors 1: maandag en donderdag 17u30-19u00 (°2010-2013)
 • Trainingsgroep Juniors 2: maandag en donderdag 18u00-20u00 (°2006-2009)

Trainingsgroep Maximus (°...-2007)
In Trainingsgroep Maximus klimmen de oudste en sterkste klimmers uit onze jeugdklimclub. Ze nemen deel aan nationale wedstrijden, en er staan ook buitenlandse rotsklimstages gepland. Via een aangepast trainingsschema bouwen zij telkens op naar deze piekmomenten. Doorheen het jaar komen zowel het trainen van uithouding, weerstand als kracht aan bod, en wordt er per klimmer op specifieke aandachtspunten gewerkt. En dat blijkt dan ook uit de klimresultaten, zowel op rots als tijdens wedstrijden!

 • Trainingsgroep Maximus: woensdag en vrijdag 17u30 tot 19u30

Het cursusgeld bestaat telkens uit het lidgeld en het abonnement tot eind juni.

Seizoenskortingindien je meteen inschrijft voor het volledige seizoen krijg je 50 € korting.
Familiekortingals je meer dan één kind in de klimclub inschrijft, krijg je vanaf het tweede kind telkens 5 € korting op het trimestergeld.
Inschrijvingen in het tweede of derde trimester: bij inschrijving in het tweede of derde trimester heb je recht op resp. 20 of 40 € korting op het lidgeld.

De totale prijs voor het gekozen pakket wordt je hieronder automatisch voorberekend. De familiekorting wordt pas meegerekend in je winkelmandje bij de checkout.

Competitieteam: het jeugd-competitie-team krijgt naast de gewone trainingen bij juniors en maximussen extra trainingen gericht naar wedstrijden en worden begeleid op wedstrijden. De leden van het competitieteam schrijven zich gewoon in bij de groep van de juniors of maximussen en schrijven zich daarnaast in voor het wedstrijdteam.

G-klimclub:

Voor personen met een beperking hebben we een aparte klimclub. Christophe Caesens is de begeleider en hij geeft een vaste wekelijkse les elke woensdag van 17u30 tot 18u30.

De prijs voor een volledig seizoen (van september tot en met juni) is 150 euro. Hierin zitten de klimbeurten, verzekering en begeleiding inbegrepen. 

Inschrijven kan hieronder (onderste keuzegroep kiezen).

 

 

 

 

C
Teenagers (12 jaar tem 18 jaar): seizoen 2022-2023
22/05/2017

 

De huidige regeling in verband met corona vindt u in de nieuwsbrief. 

 

 

OPGELET: onderaan deze pagina kan je je kinderen inschrijven voor de jeugdklimclub. Als ouder dien je:

 1. eerst via de 'Login'-knop rechtsboven voor jezelf een account aan te maken of in te loggen in je bestaande account.
 2. Daarna kan je je kinderen aan deze account toevoegen.
 3. Eventueel kunnen er ook onderaan deze pagina nog kinderen aan je account toegevoegd worden. Als dit gebeurd is, kan je je kinderen effectief inschrijven.
 4. Vergeet niet om de inschrijving effectief ''toe te voegen aan je winkelmandje', en om daarna enkele keren door te klikken naar de checkout via de knop 'Betalen'.

Voor jongeren uit het middelbaar die éénmaal per week willen trainen is er op dinsdag of woensdag 'Trainingsgroep Teenager'. In deze groepen worden de technische basisvaardigheden van het klimmen verder aangeleerd, onderhouden en aangescherpt. De Monkeys die overgaan naar het middelbaar kunnen hierin verder doorstromen. Ze komen terecht in een toffe bende waarin ze zeker snel nieuwe vrienden zullen maken.

Ook beginnende klimmers zijn welkom in deze groepen, zij worden op een aangepaste manier opgevangen en krijgen specifieke oefeningen om de basistechnieken versneld onder de knie te krijgen. Op woensdag verwelkomen we de Teenagers al vanaf 12u zodat ze hier meteen na school hun boterhammen op kunnen eten.

Voor de Teenagersgroepen voorzien we telkens twee trainers, zodat we de groep kunnen opsplitsen in twee leeftijdsgroepen. Je kan inschrijven voor de dag van je voorkeur, de '1, 2' heeft niets te maken met leeftijd of niveau.

 • Teenagers 1: maandag 18u00-19u30
 • Teenagers 2: dinsdag 18u00-19u30
 • Teenagers 3: woensdag 13u00-14u30

Het cursusgeld bestaat telkens uit een lidgeld en een trimestergeld.

 • Lidgeld: 120 €, 1x per schooljaar te betalen, voor t-shirt, administratiekosten, verzekering en begeleiding
 • Trimestergeld:
  • 60 €, 3x per schooljaar te betalen, voor de klimbeurten tijdens de lessen
  • Abonnementen (tot eind juni): Teenagers die een abonnement tot eind juni willen om ook naast de lessen en in de vakanties à volonté te kunnen klimmen betalen 120 € extra voor hun klimabonnement tot eind juni.

Seizoenskortingindien je meteen inschrijft voor het volledige seizoen krijg je 50 € korting.
Familiekortingals je meer dan één kind in de klimclub inschrijft, krijg je vanaf het tweede kind telkens 5 € korting op het trimestergeld.
Inschrijvingen in het tweede of derde trimester: bij inschrijving in het tweede of derde trimester heb je recht op resp. 20 of 40 € korting op het lidgeld.

De totale prijs voor het gekozen pakket wordt je hieronder automatisch voorberekend. De familiekorting wordt pas meegerekend in je winkelmandje bij de checkout.

C
Monkeys (5 jaar tem 12 jaar): seizoen 2022-2023
19/05/2017

U kan reeds inschrijven voor seizoen 2021 - 2022 dat start op zaterdag 4 september. 

Leden van de jeugdklimclub van vorig seizoen (2020-2021) krijgen een corona-korting van 50 euro bij inschrijving voor het seizoen 2021-2022 indien ze inschrijven en betalen voor 1 juli 2021.

Dit kan u aanduiden bij inschrijving. Dit is dus enkel voor leden van vorig seizoen. 

OPGELET: onderaan deze pagina kan je je kinderen inschrijven voor de jeugdklimclub. Als ouder dien je:

 1. eerst via de 'Login'-knop rechtsboven voor jezelf een account aan te maken of in te loggen in je bestaande account.
 2. Daarna kan je je kinderen aan deze account toevoegen.
 3. Eventueel kunnen er ook onderaan deze pagina nog kinderen aan je account toegevoegd worden. Als dit gebeurd is, kan je je kinderen effectief inschrijven.
 4. Vergeet niet om de inschrijving effectief ''toe te voegen aan je winkelmandje', en om daarna enkele keren door te klikken naar de checkout via de knop 'Betalen'.

Vanaf 5 jaar kunnen de kinderen terecht bij de 'Monkeys'. In deze recreatieve groepen krijgen ze op speelse wijze de basisklimtechnieken aangeleerd, en maken we ze wegwijs in de klimsport. Elke groep heeft vaste trainers, die zo optimaal kunnen inspelen op de interesses en noden van hun kinderen. Alle lessen bevatten al een opwarming, techniekoefeningen en stretching, maar het spelelement wordt zeker niet vergeten. 

De klimmertjes krijgen iedere week anderhalf uur les. De kinderen van elke periode worden in groep verdeeld op basis van leeftijd, klimniveau en vriendenkring. Dit heeft als groot voordeel dat ouders met kinderen van verschillende leeftijd op hetzelfde tijdstip in dezelfde groep kunnen komen klimmen.

De groepsindeling ziet er als volgt uit. Je kan inschrijven voor het tijdstip van je voorkeur, de '1 tot 7' heeft niets te maken met leeftijd of niveau.

 • Monkeys 1: woensdag 13u00- 14u30
 • Monkeys 2: woensdag 14u30-16u00
 • Monkeys 3: woensdag 16u00-17u30
 • Monkeys 4: zaterdag 9u00-10u30
 • Monkeys 5: zaterdag 10u45-12u15 
 • Monkeys 6: zondag 9u00-10u30
 • Monkeys 7: zondag 10u45-12u15

Het cursusgeld bestaat telkens uit een lidgeld en een trimestergeld.

 • Lidgeld: 140 €, 1x per schooljaar te betalen, voor t-shirt, administratiekosten, verzekering en begeleiding
 • Trimestergeld:
  • 80 €, 3x per schooljaar te betalen, voor de klimbeurten tijdens de lessen
  • Abonnementen (tot eind juni): Monkeys die een abonnement tot eind juni willen om ook naast de lessen en in de vakanties à volonté te kunnen klimmen betalen 100 € extra voor hun klimabonnement tot eind juni.

Seizoenskortingindien je meteen inschrijft voor het volledige seizoen krijg je 50 € korting.
Familiekortingals je meer dan één kind in de klimclub inschrijft, krijg je vanaf het tweede kind telkens 5 € korting op het trimestergeld.
Inschrijvingen in het tweede of derde trimester: bij inschrijving in het tweede of derde trimester heb je recht op resp. 20 of 40 € korting op het lidgeld.

De totale prijs voor het gekozen pakket wordt je hieronder automatisch voorberekend. De familiekorting wordt pas meegerekend in je winkelmandje bij de checkout.

C
Kleutertjes (van 2,5 tem 4 jaar): seizoen 2022-2023
19/05/2017

OPGELET: onderaan deze pagina kan je je kinderen inschrijven voor de jeugdklimclub. Als ouder dien je:

 1. eerst via de 'Login'-knop rechtsboven voor jezelf een account aan te maken of in te loggen in je bestaande account.
 2. Daarna kan je je kinderen aan deze account toevoegen.
 3. Eventueel kunnen er ook onderaan deze pagina nog kinderen aan je account toegevoegd worden. Als dit gebeurd is, kan je je kinderen effectief inschrijven.
 4. Vergeet niet om de inschrijving effectief ''toe te voegen aan je winkelmandje', en om daarna enkele keren door te klikken naar de checkout via de knop 'Betalen'.

Zelfs de allerkleinsten laten we kennis maken met het klimmen. Ze kunnen samen met hun ouders de eerste stapjes op en rond de klimmuur zetten. Kleuters willen van nature uit bewegen en experimenteren. Klimmen en klauteren behoren dan ook tot de basisvaardigheden die bij elke kleuter in ontwikkeling zijn. De klimzaal is hier een ideaal oefenterein voor: speciale, kleine blokken en aangepaste routes voor kinderen, omringd door goede valmattenen, een glijbaan...

Via verschillende spelopdrachten oefent uw kleuter zich in het klimmen en klauteren, springen, vallen, lopen... Bij al onze activiteiten baseren wij ons op de ontwikkelingsdoelen lichamelijke opvoeding voor de kleuterschool.

De groepsindeling ziet er als volgt uit. Je kan inschrijven voor het tijdstip van je voorkeur, de '1 tot 5' heeft niets te maken met leeftijd of niveau.

 • Kleutertjes 1: woensdag 13u30-14u30
 • Kleutertjes 2: woensdag 14u30-15u30
 • kleutertjes 3: zaterdag 8u45-9u45
 • Kleutertjes 4: zaterdag 10u00-11u00 
 • Kleutertjes 5: zaterdag 11u15-12u15
 • kleutertjes 6: zondag 8u45-9u45 VOLZET!
 • Kleutertjes 7: zondag 10u00-11u00
 • Kleutertjes 8: zondag 11u15-12u15

Het cursusgeld bestaat telkens uit een lidgeld en een trimestergeld.

 • Lidgeld: 120 €, 1x per schooljaar te betalen, voor t-shirt, administratiekosten, verzekering en begeleiding
 • Trimestergeld: 60 €, 3x per schooljaar te betalen, voor de klimbeurten tijdens de lessen.

Seizoenskortingindien je meteen inschrijft voor het volledige seizoen krijg je 50 € korting.
Familiekortingals je meer dan één kind in de klimclub inschrijft, krijg je vanaf het tweede kind telkens 5 € korting op het trimestergeld.
Inschrijvingen in het tweede of derde trimester: bij inschrijving in het tweede of derde trimester heb je recht op resp. 20 of 40 € korting op het lidgeld.

De totale prijs voor het gekozen pakket wordt je hieronder automatisch voorberekend. De familiekorting wordt pas meegerekend in je winkelmandje bij de checkout.

R
Adventure klimmen – kennismaking KVB-4
10/12/2015

Deze stage is er voor deelnemers die reeds hun KVB-3 hebben behaald en kennis willen maken met het trad-klimmen. De 4-daagse trad-stage heeft als doel zelfstandig trad te kunnen klimmen en ervaring en vertrouwen op te bouwen op zeer toegankelijke massieven met multipitchroutes tot 4 lengtes. We klimmen op graniet wat perfect is om trad aan te leren. Inhoud :

D1: Materiaalkennis, plaatsen en klimmen op mobiele zekeringsmiddelen

D2: Bouwen van mobiele relais & simulatie trad multipitch

D3: Verfijning multipitch (snelheid, techniek en tactiek)

D4: Klimmen à la carte 

S
Bak- en klimkamp
24/11/2015

/

T
klimtreffen rotsklimstage Zuid_frankrijk/ catering en camping
08/06/2015

Elke vakantie trekken we met Bleau Climbing Team naar de rotsen in Frankrijk op uit. Indien u al een KVB 3 hebt behaald, kan u als treffen telkens ook als vrije klimmer mee .

Data 2020:

 • eerste week Paasvakantie 2020: 6 tem 11 april 2020 (in Orpiere)
 • tweede week Paasvakantie 2020: 14 tem 19 april 2020 (in Orpiere) 
 • zomervakantie: 19 tem 24 juli 2020 (ailefroide)
 • herfstvakantie 2020: 1 tem 6 november 2020 (Buis Les Baronnies)

Wat valt er onder deze formule?

Camping voor de volledige stage
Catering voor de volledige stage (ontbijt, broodje 's middags en warm eten 's avonds)

De Catering

 • Het avondmaal bij aankomst is zelf te voorzien.
 • We voorzien vanaf zondagochtend voor iedereen ontbijt, lunch en avondmaal.
 • Ontbijt is stokbrood, muesli, ontbijtgranen, koffie, thee, fruitsap...
 • Het lunchpakket wordt door de deelnemers zelf meteen na het ontbijt klaargemaakt, en bestaat uit stokbrood met beleg (kruidenkaas, hesp, kip, worst, choco, confituur, camembert, komkommer, sla, tomaat...). Er worden ook wat snacks en voldoende fruit voorzien voor overdag.
 • Avondmaal: we maken bij de start van de week een dagverdeling op: bedoeling is dat iedereen één avond mee helpt koken onder begeleiding van onze chef. Meestal maken we dingen als pasta of rijst met groentensaus, hamburgers, couscous, puree met worst... Er wordt ook voor de vegetariërs een maaltijd voorzien (gelieve op voorhand te laten weten indien je vegetarisch eet). Helaas hoort ook de afwas van de potten en pannen bij de kookshift...
 • Drinken voor overdag en lekkere drankjes voor 's avonds zijn zelf te voorzien.
 • De catering  loopt tot en met vijdag (ontbijt + lunch). 

De camping 

We logeren op een camping in Buis Les Baronnies die we binnenkort vastleggen

 • De camping is al gereserveerd op naam van Bleau Climbing Team, je hoeft de uitbaters dus niet te contacteren.
 • Mensen die een stacaravan op de camping of een gîte in de buurt wensen te reserveren kunnen dit ook doen, maar laat dit dan wel weten.
 • De kosten van de camping worden door Bleau Climbing Team betaald (behalve de stacaravans en gîtes, die dien je meteen zelf ter plaatse af te rekenen).

Prijzen en inschrijvingen?
Kostprijs voor de week bedraagt 140 €.

U kan ook meerijden met het Bleau-vervoer: 100 euro extra 

inschrijvingen

U kan inschrijven via volgende link. Onderaan de pagina aanduiden dat u voor het treffen kiest.