Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Bleau Roots Weekend - Treffen

Tijdens de 'Bleau Roots Weekends' verhuizen we een weekendje naar Fontainebleau. Tijdens het treffen zien we graag alle vaste Bleau-klimmers terug aan de rotsen: lekker gaan knallen in het bos, op die zalige zandstenen rotsen. Samen een projectje kiezen, en dan maar pogingen doen...

Ook mensen die nog nooit outdoor geboulderd hebben zijn welkom. Zij kunnen deelnemen aan de initiatie. We leren ze dan meteen de correcte veiligheidsregels aan: hoe gebruik je best een crashpad, wanneer en hoe ga je iemand 'spotten', hoe geraak ik terug naar beneden... We geven de deelnemers ook een heleboel informatie en ecologische tips mee: hoe zitten de topo's in elkaar, hoe zit dat nu met die circuits, wat zijn de beste websites in verband met Fontainebleau, wat met erosie en de invloed van vochtigheid op de rots... Natuurlijk geven we de klimmers doorlopend klimtechnische instructies, zodat ook je klimniveau erop vooruit gaat. We laten klimmers tijdens deze stage goed begeleid, veilig en in de beste omstandigheden kennis maken met Fontainebleau. Wedden dat je het na dit eerste weekend niet zal kunnen laten om regelmatig zelf met de auto naar Font te rijden? 

Zelfs voor de ouders van de jeugdklimmers, of voor mensen die niet klimmen is het de moeite. Je kan er prachtige wandelingen of fietstochten maken in de uitgestrekte bossen, het stadscentrum van Fontainebleau en het kasteel van Napoleon bezoeken, er zijn ook heel wat mooie en rustige dorpjes in de buurt de moeite waard om eens van nabij te bekijken, en Parijs is vlakbij. 

We verzamelen op vrijdagavond op de camping in Gréz-sur-Loing, zodat we zaterdag vroeg kunnen starten. 's Ochtends zetten we het ontbijt en de koffie klaar, en we voorzien voldoende stokbrood en beleg voor een lekkere lunch 's middags. Om de energiereservoirs zaterdagavond terug aan te vullen voorzien we een aperitiefje met hapjes en een heerlijke warme pastamaaltijd. Ook op zondagochtend staan de koffie en het lunchpakket terug klaar, zodat we onze batterijen volledig terug opladen om er nog een dagje tegenaan te gaan.

Datum eerst volgend weekend:

  • 24 tem 26 juni 2022
  • 20 tem 22 augustus 2022
  • 23 tem 25 september 2022

Prijzen en inschrijvingen?
Kostprijs voor dit weekend bedraagt 60 € voor leden van Bleau Climbing Team of 70 € voor niet-leden

Inbegrepen: 2x camping, 2x ontbijt, 2x middagmaal, aperitief, hapjes en pastamaaltijd zaterdagavond).

Niet-inbegrepen: vervoer heen en terug, persoonlijke klimuitrusting.

Optioneel: u kan voor 40 euro met het Bleau-vervoer mee rijden heen en terug (aanduiden bij inschrijving).

De inschrijvingen voor volwassenen mèt initiatie vindt u hier.

De inschrijvingen voor de kinderen van de jeugdklimclub die onder onze begeleiding klimmen vindt u hier.

Kinderen die geen lid zijn van de klimclub, die meegaan met de ouders, en die niet onder onze begeleiding klimmen schrijven zich net als de ouders hieronder in.

 

 

Locatie 
Fontainebleau
70,00 €
Inschrijven