Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Bergkamp Jeugd - Garmisch-Partenkirchen (Duitse Alpen)

In deze donkere corona-periode laten we jullie dromen van een mooi vooruitzicht voor de lente/zomer van 2022 met een mooi uitgebreid programma. 

We hebben corona mee opgenomen in onze verzekering: 

Bij het nemen van een annulatieverzekering kan u kiezen tussen terugbetaling of verplaatsing stage naar een andere datum indien de stage geannuleerd moet worden omwille van Corona

Ben je tussen 12 en 18 jaar en avontuurlijk ingesteld? Trek je graag naar de bergen voor een hoop avontuur? Is een week “back to basic” volledig jouw ding? Dan ben je bij deze bergstage aan het juiste adres!

Van zaterdagochtend 9 juli 2022 tot vrijdagavond 15 juli 2022  trekken we met een toffe bende jonge avonturiers een week naar de bergen. Dit jaar gaan we naar een nieuwe bestemming: Garmisch-Partenkirchen. Dit ligt in het zuiden van Duitsland, omsloten door bergen. De bekendste bergen zijn de Wetterstein, met de Zugspitze (2962 m), de hoogste berg in Duitsland. In het oosten vind je Wankl (1780 m) en in het noorden de Kramerspitz (1985 m). Het plaatsje, op een hoogte van 720 meter, ligt in het dal van Loisach, dat uitmondt in de Isar. We zullen vooral de streek rond deze hoogste berg van Duitsland verkennen. Tijdens de 3 daagse bereiken we ook de top van deze berg. De wandelingen zullen vooral in het Wettersteingebirge doorgaan.

Op zaterdag installeren we ons “basiskamp”, van waaruit we de hele week actie zullen ondernemen. We hebben zoals ieder jaar een avontuurlijk programma voorzien. Dit programma richt zich naar de jonge avonturier, en is ook voor de niet-klimmers zéér toegankelijk!

Het programma proberen we steeds zo gevarieerd mogelijk te maken, zodat iedereen op allerlei manieren uitgedaagd wordt. Hieronder enkele activiteiten die gedurende de stage zeker aan bod zullen komen.

 
 • driedaagse trip door het hooggebergte, waarbij we van hut naar hut wandelen, en drie dagen lang geen voet meer in het dal zetten. Langs wilde bergriviertjes en over paden, rotsen en bergtoppen gaat het van boven naar beneden. Goede kledij en stevige stapschoenen zijn hierbij een absolute must!

 • Omdat een avonturier zijn weg zelf moet kunnen vinden, lassen we ook een wat oriëntatietechnieken in. We leren werken met kompas en kaart, en laten we de navigatie aan de deelnemers over. Als dat maar goed komt..

 • 's Middags en 's avonds moeten de magen gevuld worden. De begeleiders gaan telkens mee met alle activiteiten, dus geregeld zullen de deelnemers ook een handje toesteken bij het koken!

 • De laatste avond maken we er sowieso een gezellige avond van. We sluiten steevast af in stijl.

 • Naast inspanning zijn wij ook grote voorstanders van ontspanning. Als de voeten moe zijn en de magen gevuld zijn, zorgen we dat niemand zich verveelt. We spannen met veel plezier een slackline op een idyllische plaats, waarop je op het einde van de week sowieso wat kunstjes kan. Daarnaast wordt er gefrisbeed, gekaart, gevoetbald, …

 

 

Precieze data

 

 • Heenreis: zaterdag 09 juli 2022 (afspraak om 6u30, vertrek om 06u45)
 • Eerste kampdag: zondag 10 juli 2022
 • Laatste kampdag: donderdag 14 juli 2022
 • Terugreis: vrijdag 15 juli 2022 (aankomst voorzien rond 20u00)

Prijzen en inschrijven:

 • 410 € voor leden van Bleau Climbing Team, 420 € voor niet-leden
 • Annulatieverzekering: 40 €
 • Inbegrepen: begeleiding, organisatie, verzekering voor niet-leden, vervoer, eten, verblijf

meer informaite via: marc.lammens1@telenet.be

 

 

  

You must login or register to buy this product. One logged-in you'll be able to add children.

Titel:
Bergkamp Jeugd - Garmisch-Partenkirchen (Duitse Alpen)- 09/07/22 tot 15/07/22
Location 
Garmisch-Partenkirchen (Duitse Alpen)
420,00 €

De inschrijving staat steeds op de naam van het kind. Je moet ieder kind éénmaal toevoegen, daarna kan je de info altijd aanpassen in je account (via de knop rechtsboven).