Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Rotsklimstage Jeugd - Zuid Frankrijk

 We hebben corona mee opgenomen in onze verzekering: 

Bij het nemen van een annulatieverzekering kan u kiezen tussen terugbetaling of verplaatsing stage naar een andere datum indien de stage door Bleau moet geannuleerd worden omwille van Corona

Doel en inhoud van de stage
In de eerste week van de paasvakantie en in de herfstvakantie gaan we met Bleau Climbing Team op jeugd-klimstage (voor jongeren van 10 tem 18 jaar) naar Orpiere in Zuid Frankrijk. Deze stage staat ook open voor jongeren van andere klimclubs of klimzalen. De enige voorwaarde is ervaring hebben met indoor-klimmen. We delen de jongeren op in 2 groepen: De jongeren zonder klimervaring op klimrots leren we alle klimtechnieken, knopen, touwhandelingen aan met als doel op het einde wan de week zelfstandige, op een veilige manier te klimmen. Jongeren die reeds de klimtechnieken beheersen, gaan onder begeleiding op pad om nieuwe klimmassieven en klimroutes te ontdekken. Uiteraard worden alle technieken herhaald en opgefrist. Speciale klimtechnieken voor op rots worden getraind en we werken in een week om ons niveau op rots te verhogen. Voor hen beschouwen we de stage als één waar we vooral veel gaan klimmen en veel ervaring op rots gaan opdoen. Tijdens de week kunnen jongeren wel van groep schuiven in overleg met de trainers.

Groep zonder rotsklimervaring:

Klim je al een tijdje in een klimzaal, en heb je er altijd al van gedroomd om de stap te zetten naar de echte rotsen? In een week leren we je in ideale omstandigheden (Zuid-Frankrijk!) de noodzakelijke knopen, touwhandelingen en technieken aan om in alle veiligheid zelfstandig voor te gaan klimmen op een behaakt klimmassief. Naast dit technische deel is het natuurlijk ook de bedoeling dat iedereen, elk op zijn of haar niveau, zo veel en zo hard mogelijk gaat klimmen. 

Wat komt er allemaal aan bod:

  • materiaalkennis
  • knopen
  • zekeren van een voorklimmer
  • het inklippen van setjes
  • voorklimmen
  • de installatie van een standplaats en een toprope-systeem...
  • En veel dikke fun natuurlijk!

 

Groep met rotsklimervaring:

Jongeren die reeds de klimtechnieken beheersen, gaan onder begeleiding op pad om nieuwe klimmassieven en klimroutes te ontdekken. Uiteraard worden alle technieken herhaald en opgefrist.

Speciale klimtechnieken voor op rots worden getraind en we werken in een week om ons niveau op rots te verhogen. 

Klimmen in groep is motiverend om samen naar een hoger niveau te gaan.

Vanaf 18 jaar kan je terecht in de volwassenencursus waar je ook het KVB 3 kan behalen.

Data:

Volgende stage is gepland:

  • Paasvakantie: eerste week Paasvakantie 2023: van zaterdag 1 april 2023 tem 7 april 2023 (laatste klimdag). Op zaterdag 8 april rijden we terug. (klimmassief nog te bepalen, misschien Orpiere)
  •  

Deze stage vindt plaats in Zuid-Frankrijk (misschien Orpiere)

Locatie: misschien Orpiere (Zuid-Frankrijk)

Prijs: 500 euro (400 euro voor leden Bleau Climbing Team)

Inbegrepen: begeleiding door Initiator Sportklimmen, gebruik van touwen en setjes, cursus, vervoer, verblijf en catering
Niet-inbegrepen: persoonlijke klimuitrusting, lidmaatschap Klim- en Bergsportfederatie

Ouders kunnen in deze week ook mee gaan met het klimtreffen

 

You must login or register to buy this product. One logged-in you'll be able to add children.

Titel:
Jeugdklimstage zonder rotsklimervaring: van zaterdag 1 april 2023 tot en met zaterdag 8 april 2023
Location 
Zuid-Frankrijk
500,00 €

De inschrijving staat steeds op de naam van het kind. Je moet ieder kind éénmaal toevoegen, daarna kan je de info altijd aanpassen in je account (via de knop rechtsboven).