Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Activiteiten

Al jarenlang organiseert Bleau avontuurlijke sportactiviteiten voor scholen, sportdiensten, groepen en bedrijven. In de loop van de jaren hebben we ons aanbod uitgebreid met een aantal nieuwe, attractieve activiteiten. Sinds september 2014 is onze waaier aan avontuurlijke activiteiten voor groepen nog verder toegenomen met het aanbod in het nieuwe klim- en avonturencentrum op de Blaarmeersen.

We richten ons zowel naar kleine en grote groepen. Bij ons kan iedere groep, ongeacht de grootte, op dezelfde service rekenen.

Groepen kunnen in de eerste plaats nog steeds bij ons terecht voor een kliminitiatie of een lessenreeks. Daarnaast bieden we in de nieuwe Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent ook volledige avontuurlijke sport- en teambuildingsdagen aan. U kan zelf een keuze maken uit onze avontuurlijke activiteiten en uw eigen programma voor een halve of een volledige dag samenstellen. Al naargelang uw wensen kunnen we hiermee een programma op maat in elkaar steken. Neem hiervoor een kijkje bij de formules voor scholengroepen of bedrijven.

Hieronder vindt u een overzicht van alle mogelijke activiteiten. 

Boulderen:
Bij boulderen is het de bedoeling om rotsstructuren met een maximale hoogte van 4m te beklimmen. Als klimmer hang je niet vast aan een touw. Om de veiligheid te garanderen, is de klimzaal bedekt met dikke valmatten. Als je valt, dan val je uiteraard veilig. De klimroutes zijn aangeduid door het gebruik van gekleurde grepen, waarbij iedere kleur van klimroute voor een bepaald niveau staat. Voor elk wat wils dus. Voor de allerkleinsten is er ook een kleutergedeelte (met kleine glijbaan) voorzien. Zo kunnen zij ook op hun eigen niveau de klimmuren trotseren. 

Lengteklimmen:
Bij het lengteklimmen maakt de klimmer zich vast met een gordel aan een klimtouw. De partner heeft letterlijk te touwtjes in handen en zorgt ervoor de de klimmer veilig kan klimmen. In klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent  kan je tot maximum 16.5 meter hoog te klimmen, om dan vervolgens veilig naar beneden gelaten te worden. Voor beginners en kinderen hebben we uiteraard ook kortere klimmuren. Bij lengteklimmen wordt er gebruik gemaakt van een klimgordel en klimtouwen, de beveiligingstechnieken worden door een gediplomeerde monitor aangeleerd. Voor de veiligheid kunnen er maximaal 14 deelnemers per monitor de lengtezaal binnen. 

Hoogteparcours - via ferrata:
Het hoogteparcours vormt een avontuurlijke uitdaging voor jong en oud, waarbij iedereen zijn grenzen kan verleggen. Op een hoogte van ongeveer 15m wordt over losse balken gelopen, aan touwen gehangen, over ladders gelopen, van platform naar platform gesprongen... Eindigen doen we met een afdaling in rappel. Uiteraard wordt iedereen hier beveiligd met een klimgordel en een via-ferrataset. Het hoogteparcours bevindt zich in Klimzaal Biovert Sport Blaarmeersen Gent. Bij deze activiteit komt heel wat veiligheid kijken. Vandaar dat we voor de veiligheid minimum 2 monitoren inschakelen voor deze activiteit.

Oriëntatietechnieken*:
Het doel van de sport is om aan de hand van een kaart en een kompas zo snel mogelijk en in de juiste volgorde de verschillende controleposten te bereiken. Door middel van enkele spelvormen brengen we op een aangename manier de beginselen van deze sport over. We leren jullie kaartlezen en met een kompas werken. Het recreatiedomein 'De Blaarmeersen' leent zich perfect tot deze activiteit!

Circustechnieken*:
Binnen deze activiteit komen verschillende deelactiviteiten aan bod. Zo wordt er gelopen op een circusbal, stelten of een touw. Daarnaast worden de knepen van de diabolo, het jongleren, de duivelsticks en de chinese bordjes aangeleerd. Dit alles wordt zoals steeds door onze monitor aangepast aan de leeftijdsgroep.

Slacklinen*:

Bij slacklinen is het de bedoeling om op een smalle, en slap opgespannen bandsling te balanceren en te wandelen. De breedte van een slackline varieert tussen 2cm en 5cm. De slackline kan harder of zachter worden opgespannen. Hoe harder, hoe gemakkelijker. Wie het stappen al aardig onder de knie heeft, kan overgaan naar springen, draaien, zitten... op de slackline. De combinatie tussen evenwicht, vormspanning en spel zorgt voor plezier bij iedereen. We bieden slacklinen niet aan als activiteit op zich, maar als een optie bij de andere activiteiten.

Kajak*:

In samenwerking met onze partner Ponas Travel (www.ponas.be) bieden we een halve dag een kajak-initiatie aan. We gaan te water aan de watersportbaan en verkennen Gent vanop het water. Een begeleider van Ponas leert de verschillende peddeltechnieken aan. 

Voor meer info over deze activiteit kan je terecht bij Ponas via kajak@ponas.be of op het nummer 0479 77 18 78.

* Deze activiteiten worden enkel aangeboden bij sportdagen en/of sportkampen.