Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Adres 
Zuiderlaan 20
9000 Gent
België
0476/94.19.45
info@bleau.be
Onze zaal 
 • Klim- en avonturencentrum
 • Indoor boulderzaal (toegankelijk voor iedereen)
 • Indoor & outdoor lengteklimzalen (klimvaardigheidsbewijs 1 is noodzakelijk voor 1 van de klimmers)
 • Functionele trainingszaal
 • Polyvalente ruimte
 • Vergaderzaal met geluids- en projectiesysteem
 • Kleedkamers met douches en lockers
 • Medische praktijk Sport & Gezondheid
 • Gezellige bar & terras
 • Bleau Resto
 • Op feestdagen is de klimzaal geopend van 12u00 tot 20u00 
  • 1 mei 2016
  • 5 mei 2016
  • 15 mei 2016
  • 16 mei 2016

!! OPGELET: wegens herstellingswerken is de boulderzaal in Klimzaal Biover Sport dicht op 9, 10, 11 en 12 mei !! 

Openingsuren 
MaDiWoDoVrZaZo
10u - 23u
10u - 23u
10u - 23u
10u - 23u (op 5 mei open van 12u tot 20u)
10u - 23u (op 6 mei gewoon open van 10u tot 23u)
10u - 20u
10u - 20u

Tarieven

Prices 
ActivityPrijsKortingstariefBCT-Tarief
Klimbeurt enkel boulder
9,00 €
8,00 €
8,00 €
10-beurtenkaart enkel boulder (1 jaar geldig na aankoop)
85,00 €
75,00 €
75,00 €
3-maandabonnement enkel boulder
140,00 €
120,00 €
100,00 €
Jaarabonnement enkel boulder
360,00 €
340,00 €
310,00 €
Klimbeurt lengtes+boulder
11,50 €
10,50 €
9,50 €
10-beurtenkaart lengtes+boulder (1 jaar geldig na aankoop)
105,00 €
95,00 €
90,00 €
3-maandabonnement lengtes+boulder
150,00 €
130,00 €
115,00 €
Jaarabonnement lengtes+ boulder
440,00 €
390,00 €
340,00 €
Kortingstarief geldig voor 

* Huisreglement.pdf

* Kortingstarief geldig voor:

 • Inwoners van de Stad Gent
 • Jongeren tot 18 jaar
 • Studenten tot en met 24 jaar met een geldige universiteits- of hogeschoolstudentenkaart
 • Leden van de Klim- en Bergsportfederatie met een geldige KBF- lidkaart

* leden van Bleau Climbing Team (BCT) genieten van extra korting

* 10-beurtenkaarten zijn enkel geldig in de klimzaal waar ze aangekocht worden. 10-beurtenkaarten zijn 1 jaar geldig na aankoop.

* Boulderabonnementen: zijn telkens geldig voor klimzalen Biover Sport Blaarmeersen Gent en Klimzaal Bleau Rooigem. Met een lopen abonnement kan u  voor 40 euro extra ook een seizoensabonnement kopen voor Bleau Beach Oostende via volgende link.

* Abonnementen lengtes+boulder: zijn geldig voor klimzaal Bleau Rooigem en zowel de boulder- als de lengtezaal van Klimzaal Biover Sport. Met een lopen abonnement kan u  voor 40 euro extra ook een seizoensabonnement kopen voor Bleau Beach Oostende  via volgende link.

* Materiaal kan gehuurd worden in onze klimzaal. Voor een paar klimschoenen betaalt u 2.5€. Een gordel (+ musketon en zekeringstoestel) kost eveneens 2,5€. In ruil voor het materiaal vragen wij steeds een identiteitskaart. 

* OPGELET: klimmers die zich aanmelden voor het lengteklimmen dienen verplicht te beschikken over een klimvaardigheidsbewijs 1 of een gelijkaardig attest uitgereikt door (een club van) een erkende (internationale) federatie. Een persoon in het bezit van zo'n attest mag ook onder zijn verantwoordelijkheid iemand begeleiden in de lengtezaal. 
Indien u voor de eerste keer kennis wenst te maken met het lengteklimmen, of als u dit kvb wil behalen, dan kan u hiervoor terecht op één van onze lesavonden kvb 1.

Al onze cursussen kan je hier vinden.

Meer informatie over groepstarieven nodig?

Algemene Informatie

Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent opende op 5 september 2014 de deuren. Het nieuwe klim- en avonturencentrum is met een totale klimoppervlakte van zo'n 3500 m² één van de grootste klimzalen ter wereld. 

Je kan er klimmen, avontuur en ontspanning combineren in één centrum. Zowel de absolute beginneling als de doorgedreven competitieklimmer kan er terecht. De grote boulderzaal is opgedeeld is in verschillende zone's met onder meer een klim- en klautergedeelte voor kleuters (met glijbaan!), recreatieve klimwanden, een competitiewand, een trainingsbord,... De boulderzaal is toegankelijk voor iedereen zonder voorkennis of zonder klimvaardigeheidsbewijs 1.

Indoor zijn er 2 lengtezalen:

 • een hoofdzaal van 16,5 m hoog
 • een technische zaal van 14,5 m hoog.

De lengteklimzaal is enkel toegankelik als 1 van de 2 klimmers een klimvaardigheidsbewijs 1 heeft.

Outdoor is er aan de zuidkant een overdekte buitenwand van 15,5 m hoog.

Centraal in het gebouw is er een opwarm- en stretchingzone.

Voor en na het klimmen kan je terecht in onze gezellige bar, met een eigen restaurant. Onze keuken staat voor feelgood-food: voedzame en evenwichtige gerechten, met originele combinaties uit de internationale keuken aan democratische prijzen.De keuken gebruikt zoveel mogelijk biologische, eerlijke, volkoren en niet-geraffineerde producten.

Je kan in Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen terecht voor

 • een gewone klimbeurt
 • maar we hebben ook 10-beurtenkaarten 
 • en abonnementen.

We bieden ook verschillende cursusssen aan om de verschillende facettten van de klimsport aan te leren.

Jeugd kan vanaf 2,5 jaar terecht in de jeugdklimclub waar gediplomeerde trainers per leeftijdsgroep en per niveau kinderen begeleiden. In de boulderzaal kan je zonder voorkennis en zonder begeleiding onmiddellijk aan de slag. In de lengtezalen moet je eerst je KVB 1 (klimvaardigheidsbewijs) behalen of klimmen onder begeleiding. Voor de functionele trainingszaal heb je een apart abonnement nodig waarbij je eerst een gratis introductieles krijgt. 

Voor groepen hebben we speciale formules, met een brede waaier aan avontuurlijke activiteiten.Zo hebben we in de nok van het gebouw een via ferrata (hoogteparcours) op zo'n 15m. hoogte. Bedrijven kunnen ook bij ons terecht voor een volledige 

teambuilding waarbij er presentatie-, vergader- en cateringmogelijkheden zijn.

In het gebouw is een medische praktijk voor Sport en Gezondheid waar je bij een sportdokter, sportosteopaat of sportpsycholoog terecht kan voor professionele begeleiding.

 

In onze polyvalente zaal kan je terecht voor yoga, cycling lessen, pilates, ... De zaal is bedekt met parket en de zijkant is uitgerust met spiegels. Daarnaast vind j er tafels, stoelen, een projector en een projectiescherm. De zaal leent zich dus tot sportieve én zakelijke activiteiten. Indien u zelf de polyvalente zaal wenst af te huren, dan kan dat aan volgend tarief: 15€/uur

Reservaties voor de polyvalente zaal gebeuren via ons algemene e-mailadres info@bleau.be

Met enige fierheid opent klimzaal Biover Sport zijn gespecialiseerde klim- en bergshop. Naast klimschoenen, gordel, muscetons, helmen, pofzakjes, klimtouwen,... kan je nu ook kledij, slaapzakken, rugzakken, tenten, wandel en alpineschoenen, getten, crampons, ijsbijlen, friend, klemblokjes, alpinebrillen, MAX climbing trainingsgrepen en -borden,... en zo veel meer kopen in onze shop. In het openingsweekend van zaterdag 23 en zondag 24 september is de gespecialiseerde shop zowel zaterdag als zondag geopend van 15u tot 18u. We geven op deze dagen voor iedereen 15% korting. Kom gerust eens kijken.

We hopen jullie in Klimzaal Biover sport Blaarmeersen Gent te mogen onderdompelen in de wondere wereld van het avontuur.

U kan ons ook steeds volgen via onze facebookpagina