Klimzaal Biover Sport Blaarmeersen Gent

Alpinisme

Vroeger was bergbeklimmen de belangrijkste van alle klimdisciplines, maar vandaag de dag komen er meer en meer mensen in aanraking met de klimsport door het indoorklimmen. Zij gaan dan later misschien rotsklimmen, en zetten dan vandaar de stap naar het klimmen in het hooggebergte.

Eén ding is zeker, mountains are magic. Opstaan in het midden van de nacht, ontbijten in een knusse berghut, de frisse berglucht die in je longen prikt, en knisperende sneeuw onder je stijgijzers. De approche is even afzien en stevig hijgen. De beklimming zelf is altijd spannend, maar dan komt de beloning: de top, een machtig uitzicht, prachtige natuur en rust...

En dan snel maar veilig terug naar beneden en de volgende tocht plannen...Zoals George Mallory zei: "Why climb mountains? Because they're there!"

Bij Bleau Climbing Team kan je terecht voor stages Bergbeklimmen Beginners en Verfijning/Gevorderden (niet in 2017), Tourskiën Beginners - vergletsjerd terrein (niet in 2017), en IJsklimmen Beginners en Gevorderden (gevorderden niet in 2017).

Deze stages worden allemaal begeleid door professioneel en internationaal erkend UIAGM-berggids Helmuth Van Pottelbergh.

 

De stages kan je hier vinden